Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:28:40 P Oefening Rookmelder Senefelder Misset Brandweeringang Oms 05202 Mercuriusstraat... Prio Eenheid | Brandweer Doetinchem (Kazerneploeg)
donderdag 29 juni 2017
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 28|06

DOETINCHEM - Op maandag avond 26 juni kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen ongeveer twintig jongeren in Doetinchem. Door de melder was gezien dat twee vechtersbazen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich droegen. Door de melder werd een goed signalement van de verdachten gegeven.

 

Er werden meerdere eenheden aangestuurd waarna de twee verdachten staande gehouden konden worden. Bij de staande houding werd het op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De twee verdachten werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

 

Later bleek dat ...

1/1

DINSDAG 27|06

Vanmiddag zijn er in diverse landen, waaronder Nederland, ransomwarebesmettingen geconstateerd. Bij een langdurige storing kan dit een grote economische impact hebben. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

 

Het NCSC heeft nauw contact met relevante sectoren en CERT’s (Computer Emergency Response Teams) in andere landen over deze aanval. Momenteel wordt onderzocht welke ransomware is gebruikt en op welke wijze systemen geïnfecteerd worden.

 

Vorige week bracht de NCTV het Cybersecuritybeeld Nederland 2017 uit waarin ...

MAANDAG 26|06

DOETINCHEM – Maandag omstreeks 19:15 uur is de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Spoorstraat in Doetinchem. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit.

 

Eenmaal te plaatsen bleek het te gaan om een stuk bossage van ongeveer 4x4 meter. De brandweer kon het brandje met een voertuig aan, de overige voertuigen konden meteen weer retour.

 

De brandweer heeft de brand geblust. Hoe het brandje is ontstaan is niet bekend.

ZATERDAG 24|06

NIEUW-WEHL – Zaterdagmiddag vond de 15e editie van de Fatima Convooi plaats, een optocht voor gehandicapte bewoners van Elver (voorheen Fatima). Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

De Fatima Convooi vind om het jaar plaats, om dit evenement te kunnen organiseren bieden vele transportbedrijven hun voertuigen ter beschikking.

 

Rond 13:15 uur vertrokken in Nieuw-Wehl +/- 120 vrachtwagens en een aantal bussen voor de mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel en de bergeleiders.
In het convooi reden ook vuilniswagens en ...

DONDERDAG 22|06

ZELHEM - Tijdens het noodweer dat donderdagavond over de regio Doetinchem trok is de bliksem op verschillende plaatsen ingeslagen.

 

Op de Haitinkweg in Zelhem werd een boom geraakt door de bliksem. De brandweer had een beginnend brandje snel onder controle. Een grote tak was door de klap afgebroken en op de weg terecht gekomen.

DONDERDAG 22|06

LOCHEM - Een 79-jarige man uit Alblasserdam is woensdag 21 juni om het leven gekomen na een verkeersongeval op de Nettelhorsterweg in Lochem.

 

De man fietste omstreeks 11.30 uur over de Broekstraat en stak de Nettelhorsterweg, een voorrangsweg, over. Hij werd geschept door een vrachtauto die vanuit de richting Borculo kwam. De bestuurder van de vrachtwagen, een 33-jarige inwoner van Ede, kon de man helaas niet meer ontwijken. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar hulp mocht niet meer baten.

De echtgenote van het slachtoffer, die kort voor hem met haar fiets de weg ...

DINSDAG 20|06

NEDERLAND - Door de aanhoudende warmte wordt veel meer kraanwater gebruikt dan normaal. Dat kan tot een lagere waterdruk leiden, maar ook tot bruin water uit de kraan, zo waarschuwen verschillende waterbedrijven.

 

Door een lagere waterdruk komen er roestdeeltjes vrij en dat kan het water bruin kleuren. Het is niet schadelijk voor de gezondheid. Het bruine water bevat meer ijzer dan normaal. Het is minder geschikt voor baby's en ouderen.

 

Waterbedrijven vragen daarom ook aan hun gebruikers om het watergebruik te spreiden. Brabantwater en Vitens pleiten voor wat korter ...

Agenda

Zaterdag 14 oktober

10:00
Elspeet
Welke straf voor achterlaten hond in hete auto
24Webvertising