Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:49:58 (inci) Br Wegvervoer Doesburgseweg 7031JC Wehl 068633 (brandstof Is: Diesel)... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Achterhoek West (Wehl) (MDT - TS 8633)
woensdag 23 augustus 2017

Archief

Gewapende overvallers ontvoeren medewerker beveiligingsbedrijf

Gemaakt: Vrijdag, 24 maart 2017 00:46

VARSSEVELD / DOETINCHEM - De politie doet uitgebreid onderzoek naar een gewapende overval donderdag rond 13.30 uur op een medewerker van een beveiligingsbedrijf. De man werd op de Oostelijke Rondweg in Varsseveld in zijn voertuig, een witte Volkswagen Caddy, klemgereden. Twee gewapende overvallers drongen de auto binnen en namen het slachtoffer achterin de laadruimte mee.

 

Rond 15.30 uur lieten zij hem achter op De Gaarde in Doetinchem, waar de man alarm kon slaan. Hierop is meteen hulpverlening en onderzoek opgestart.

 

Politieagenten troffen het slachtoffer gekneveld in zijn voertuig aan, ook zou hij mishandeld zijn. De man bleek lichte verwondingen te hebben opgelopen. Hij is naar het politiebureau overgebracht waar hij is opgevangen en door een arts onderzocht. Er is een eerste aangifte van hem opgenomen.

 

De politie zette een deel van de Oostelijke Rondweg, voorbij het viaduct richting rotonde, af voor sporenonderzoek. De auto, een zwarte Audi A6 voorzien van Duitse kentekenplaten, die door de daders ter plekke was achtergelaten is voor het onderzoek inbeslaggenomen. Ook op De Gaarde werd een plaats delict ingericht ten behoeve van onderzoek. Agenten spraken met passanten, er werden enkele getuigenverklaringen opgenomen en er is buurtonderzoek gedaan. Diverse aangetroffen spullen zijn veilig gesteld.

 

Van één van de daders is een summier signalement bekend: getinte man, normaal postuur, gespierd, kort geschoren haar, sikje en donker jasje.

 

Getuigenoproep
De recherche doet verder onderzoek en is op zoek naar meer getuigen van de overval of mensen die anderszins informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Doetinchem, telefoonnummer 0900-8844.

Brandmelding rietgedekte woning aan de Pinnedijk blijkt gelukkig loos

Gemaakt: Zaterdag, 25 maart 2017 21:25

GAANDEREN - Aan de Pinnedijk in Gaanderen is zaterdagavond even na half negen een schoorsteenbrand gemeld in een rietgedekt pand. De brandweer is met drie
tankautospuiten en een hoogwerker uitgerukt.

 

Buren van het bewuste pand hebben rook gezien en daarop de brandweer gebeld, vanwege de rietenkap is de brandweer uitgerukt met 'middelbrand' als uitgangspunt. Bij aankomst en controle bleek het loos alarm te zijn, van een brand was geen sprake.

Schoorsteenbrand in woning aan de Achterkerspel

Gemaakt: Zaterdag, 25 maart 2017 23:04

GENDRINGEN - Zaterdagavond omstreeks 21:30 uur is er brand ontstaan in een woning aan de Achterkerspel in Gendringen. Bij aankomst van de brandweer bleek het een schoorsteenbrand te zijn.

 

De bewoners waren thuis en hebben zelf de brand gemeld, de brandweer heeft het vuur gedoofd en met de hoogwerker de schoorsteen geveegd. De schade bleef beperkt tot rook- en roetschade in de woonkamer. De brandweer heeft het pand geventileerd. De open haard mag voorlopig niet aan, er is een tijdelijk stookverbod opgelegd.

Automobilist belandt op zijn kop in sloot aan de Zelhemseweg

Gemaakt: Zondag, 26 maart 2017 18:50

DOETINCHEM – Een auto is zondagavond omstreeks 18:15 uur op de Zelhemseweg – N315 van de weg geraakt en op zijn kop in de sloot tot stilstand gekomen.

De automobilist kon zelfstandig uit het voertuig komen en is nagekeken door het ambulance personeel. De auto is total loss en zal door een bergingsbedrijf uit de sloot worden gehaald en mee genomen.

 

De automobilist is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Personenauto botst achter op vrachtwagen

Gemaakt: Dinsdag, 28 maart 2017 16:18

ZELHEM – Op de Rondweg – N315 in Zelhem is maandagmiddag een personenauto achter op een vrachtwagen gebotst. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

De bestuurster van de personenauto is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur en bijrijdster kwamen met de schrik vrij.

 

De auto is total loss, een bergings bedrijf heeft het voertuig geborgen. Het overige verkeer had geen hinder van het ongeval.

Politie medewerker aangehouden op verdenking van schenden ambtsgeheim

Gemaakt: Dinsdag, 28 maart 2017 17:09

OOST NEDERLAND - De recherche van de politie Oost Nederland hield op dinsdag 28 maart een 26-jarige medewerker uit die eenheid aan. De man wordt ervan verdacht dat hij het ambtsgeheim heeft geschonden.

 

De recherche kwam de medewerker op het spoor tijdens het onderzoek naar een reeks overvallen. Hierop startte de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten een onderzoek. De medewerker wordt ervan verdacht dat hij informatie uit de politiesystemen heeft doorgespeeld aan een verdachte in het strafrechtelijke onderzoek naar de overvallen. Of dit van invloed is geweest op het onderzoek is nog niet bekend. De medewerker is ingesloten en zal worden gehoord over de verdenking.

 

Dit raakt ons allemaal
Volgens waarnemend politiechef Pim Miltenburg is elk incident er een te veel, temeer omdat integriteit een van de kernwaarden van de politie is. "Daar is iedereen binnen de politie van doordrongen en dat mag niet in het geding komen. Ik wacht de resultaten van het onderzoek af, maar als de verdenkingen kloppen, dan raakt dit alle collega's. Het negatieve gedrag van een enkeling straalt af op de hele organisatie. Maar de samenleving mag erop vertrouwen dat wij individuen die zich niet aan de regels houden eruit pikken."

Zeven koeien vallen in gierkelder van boerderij aan de Terborgseweg

Gemaakt: Dinsdag, 28 maart 2017 18:20

ZEDDAM - In Zeddam zijn dinsdagmiddag zeven koeien in de gierkelder beland. Dat gebeurde bij een boerderij aan de Terborgseweg.

 

Een muur viel om, waardoor een deel van de vloer werd weggeslagen en de dieren de kelder in vielen.

 

De brandweer moest er met een veetakel aan te pas komen om de dieren uit de put te halen, maar mogelijk hebben niet alle koeien het overleefd.

Automobiliste belt brandweer na rook onder motorkap

Gemaakt: Donderdag, 30 maart 2017 16:59

DOETINCHEM – Donderdagmiddag stond er een automobiliste voor het verkeerslicht aan de Gaswal/Waterstraat, toen er plotseling rook onder de motorkap van de auto vandaan kwam. De bestuurster heeft de auto aan de kant gezet waarop de auto afsloeg, hierop heeft ze direct de brandweer gebeld.

 

Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam is met behulp van een warmtebeeldcamera opzoek gegaan naar de oorzaak van de rook, deze kon niet worden achterhaald. De auto kon niet meer verder rijden en is geborgen door een berger.

 

De inzet van de zowel de brandweer als de politie trok veel bekijks, het verkeer ondervond enige hinder.

Fietsster gewond bij aanrijding met auto

Gemaakt: Donderdag, 30 maart 2017 17:26

DOETINCHEM - Een fietsster is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de kruising de Anna Blamanstraat / Marsmanstraat in Doetinchem.

 

De vrouw is door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Politie doet onderzoek naar nepbericht over bomaanslag

Gemaakt: Donderdag, 30 maart 2017 17:48

DOETINCHEM - Op social media op scholen in de omgeving van Doetinchem doet een bericht de ronde, dat de politie zou waarschuwen voor een geplande bom-aanslag in de omgeving van Doetinchem.

 

De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorsprong van het bericht en het bericht is niet van de politie afkomstig en het is niet waar. De politie doet nader onderzoek om de schrijver en verspreider van het bericht te achterhalen.

Natuurbrand kent geen grenzen [video]

Gemaakt: Donderdag, 30 maart 2017 19:02

REGIO - Op de Veluwe is een onbeheersbare natuurbrand één van de grootste risico's. Ook valt de Veluwe, als Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebied, onder twee veiligheidsregio's: onze VNOG en Gelderland Midden.

 

We komen elkaar dan ook maar al te vaak tegen, bijvoorbeeld bij het bestrijden van de grote natuurbrand op het Park de Hoge Veluwe van een paar jaar geleden. Daar bleek onder andere dat systemen, voertuigen en processen/protocollen soms teveel van elkaar verschilden om optimaal te kunnen optreden. Tijd voor actie dus! De besturen van beide regio's spraken af meer en beter te gaan samenwerken, te gaan oefenen, en materieel/materiaal op elkaar af te stemmen.

 

De eerste echte proef van die samenwerking vond plaats tijdens twee grote oefeningen op het Infanterie Schietkamp van Defensie in Harskamp in maart 2017. Bekijk hier hoe de intensieve voorbereidingen hun vruchten opleverden.

Kop-staart aanrijding op de Keppelseweg

Gemaakt: Vrijdag, 31 maart 2017 15:58

DOETINCHEM – Vrijdagmiddag omstreeks 13:30 uur heeft een kop-staart botsing plaatsgevonden op de Keppelseweg in Doetinchem.

 

Het zou gaan om drie voertuigen. Eén voertuig is geborgen door een berger, de twee andere voertuigen konden hun weg zelfstandig vervolgen.

 

Eén persoon is gecontroleerd door het ambulance personeel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een rijstrook is tijdelijk afgesloten geweest, het verkeer werd door de politie langs het ongeval geleid.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Automobilist raakt van de weg op afrit A18

Gemaakt: Zaterdag, 01 april 2017 15:58

WEHL - Zaterdag rond 08.50 uur is er ter hoogte van Wehl op de A18 een eenzijdig ongeluk gebeurd. De bestuurder van een personenauto is op de afrit van we weg geraakt en tussen de bomen tot stilstand is gekomen.

 

Politie, ambulance en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Het is onbekend of de automobilist letsel heeft opgelopen.

De Belastingdienst waarschuwt voor een valse e-mail

Gemaakt: Maandag, 03 april 2017 18:49

NEDERLAND - De Belastingdienst waarschuwt voor een valse e-mail die in omloop is waarin wordt vermeld dat de ontvanger belastingteruggave krijgt.

 

"De nieuwste valse mail heeft als onderwerp 'Belastingteruggave € 764,28'. Open deze niet, maar verwijder hem meteen. Deze e-mail komt niet van de Belastingdienst", zo waarschuwt de fiscus op haar website.

 

Het is niet de eerste keer dat de Belastingdienst waarschuwt voor phishing. Zo is het al regelmatig voorgekomen dat burgers in een mail wordt gevraagd een nog openstaand bedrag over te maken of dat er wordt gezegd dat er nog een betalingsachterstand moet worden voldaan.

 

Doel van de oplichters is om rekeningnummers te achterhalen en pincodes die daarbij horen, zodat ze hun financiële slag kunnen slaan.

Bedrijfspand aan de Edisonstraat vol rook

Gemaakt: Dinsdag, 04 april 2017 19:48

DOETINCHEM - Dinsdagavond omstreeks 18:30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brandgerucht aan de Edisonstraat. Bij het bedrijf Technoflon Coating Systems heeft een kleine binnenbrand gewoed.

 

Het pand stond enige tijd vol met rook en moest geventileerd worden. Er was brand ontstaan in een motor van een machine, medewerkers konden de brand zelf niet blussen en belden hierop de brandweer.

 

Medewerkers van het pand zijn geëvacueerd, en bleven ongedeerd.

Pas op, nepbrieven van het CJIB!

Gemaakt: Woensdag, 05 april 2017 17:09

NEDERLAND - Er duiken de laatste tijd weer regelmatig nepbrieven van het CJIB (centraal justitieel incassobureau) op.

 

Op deze nep brieven ontbreken vaak de nodige gegevens, zoals de plaats en tijd van de begane overtreding.

 

Krijgt u een brief thuis van het CJIB en vertrouwt u het niet, neem dan contact op met het CJIB!

Fietser gewond bij aanrijding op de Dichterseweg

Gemaakt: Donderdag, 06 april 2017 16:00

DOETINCHEM - Donderdagmiddag omstreeks 14:20 uur is een fietser gewond geraakt op de Dichterseweg in Doetinchem. Een automobiliste wilde rechtsaf slaan en zag waarschijnlijk de fietser over het hoofd.

 

De fietser is met onbekend letsel naar het Slingeland Ziekenhuis gebracht. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

Toename van het aantal diefstallen van zitmaaiers

Gemaakt: Maandag, 10 april 2017 16:11

NEDERLAND - Het voorjaar is in aantocht en dat betekent dat veel mensen weer in de tuin gaan werken. Vorig jaar werd de politie geconfronteerd met een toename van het aantal diefstallen van zitmaaiers. Deze toename viel precies samen met het voorjaar. Om de kans te verkleinen dat u slachtoffer wordt van een dergelijke diefstal heeft de politie een aantal preventietips opgesteld.

 

Een aantal tips om diefstal van zitmaaiers te voorkomen:
• Plaats een 'track & trace'-systeem
• Laat een zitmaaier niet buiten staan
• Haal de sleutel uit het contactslot
• Zorg voor goed hang- en sluitwerk van de stalling
• Breng verlichting aan bij de stalling
• Veranker de zitmaaier desgewenst met een ketting
• Maak foto's van de zitmaaier
• Noteer frame- en/of registratienummers
• Noteer opmerkelijke kenmerken

 

Het melden van de verdachte situaties kan via telefoonnummer 0900-8844. Ziet u dat er daadwerkelijk ergens wordt ingebroken of een zitmaaier wordt weggenomen dan kunt u direct 112 bellen. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader/ voertuig en eventueel de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen!

Drugsdealer opgepakt in Wehl

Gemaakt: Maandag, 10 april 2017 16:55

WEHL - Een speciale actie tegen drugsoverlast in Wehl heeft de arrestatie van een dealer als resultaat gehad.

 

Op maandag 10 april 2017 hebben agenten van het politieteam Achterhoek-West een speciale actie gehouden tegen drugsoverlast in Wehl. Er was informatie dat daar een drugsdealer actief was en er werd een plan gemaakt om deze op heterdaad te betrappen. De dealer was snel gevonden en werd gevolgd totdat het team een mogelijke drugsdeal zag. Kort daarna werd een bekende harddrugsgebruiker gezien die contact maakte met de dealer en drugs bij hem kocht. De dealer werd vervolgens aangehouden en aan het bureau Doetinchem in verzekering gesteld.

 

Er zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Politie verhoort mannen over grooming

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 16:27

GELDERLAND - Vandaag heeft de politie vier mannen aangehouden op verdenking van grooming. De mannen kwamen in beeld bij de politie naar aanleiding van filmpjes gemaakt door een aantal jongeren waarin de mannen in de val gelokt zijn. Bij één van deze opnames is de politie erbij gehaald en is de naam van de man in kwestie genoteerd, de andere drie mannen hebben zichzelf in de afgelopen weken bij de politie gemeld.

 

Een volwassene maakt zich schuldig aan grooming als hij, vaak via chatsites, jongeren onder de 16 benadert om afspraken te maken voor het hebben van (cyber)seks. De vandaag aangehouden mannen worden ervan verdacht seksuele afspraken te hebben gemaakt met een 15-jarige jongen.

 

De politie heeft nog geen contact gehad met de 15-jarige met wie de afspraken gemaakt zouden zijn en dat is jammer, want voor een goed onderzoek is dit essentieel. Wel is er al uitgebreid gesproken met de jongeren die betrokken waren bij de filmpjes waarin de mannen te zien zijn, en hen is dringend verzocht hun medewerking te verlenen zodat de politie goed uit kan zoeken wat er precies gebeurd is.

 

De vandaag aangehouden mannen worden vandaag uitgebreid verhoord door zedenrechercheurs en na verhoor heengezonden. Hun computers en telefoons zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

 

Filmpjes
Grooming is een serieus probleem. De maatschappelijke verontwaardiging erover is groot. De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan om na een melding van grooming een verdachte aan te kunnen houden, na goed onderzoek. Desondanks hechten politie en Openbaar Ministerie er ook aan om te benadrukken dat ze de werkwijze van de jongeren die deze mannen in de val gelokt hebben niet wenselijk vinden.

 

Op heel veel terreinen werkt de politie nauw samen met burgers om onze samenleving veiliger te maken en deze samenwerking vindt de politie ontzettend waardevol. Tegelijkertijd vinden we het niet wenselijk om mensen in het openbaar te veroordelen en heeft elke Nederlander recht op eerlijk en objectief onderzoek, en een eerlijk proces. Ook merkt de politie nog weleens dat de gevolgen van dit soort acties voor de personen in kwestie, maar ook voor hun omgeving, zwaar worden onderschat. De filmpjes van de jongeren hebben grote impact op meer mensen dan alleen de personen die in beeld komen.

Politie ontdekt groot synthetisch drugslaboratorium

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 18:03

TERBORG / DOETINCHEM - De politie ontdekte dinsdagochtend in een loods aan de IJsselweg in Terborg een in gebruik zijnd synthetisch drugslab. Vijf aanwezige personen werden aangehouden. Later op de dag werden in een bedrijfspand in Griesbeek en een woning in Doetinchem zoekingen gedaan. In het bedrijfspand trof de politie een hennepkwekerij en hield daar nog eens 3 personen aan. De recherche is nog volop bezig met onderzoek.

 

In totaal hield de politie 7 mannen en een vrouw aan, in de leeftijd van 28 tot en met 56 jaar en afkomstig uit de plaatsen Griesbeek, Arnhem, Doetinchem en Gennep; één verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en zitten vast voor verhoor.

 

Uitzonderlijk groot
Op de drie onderzoekslocaties nam de politie diverse goederen voor het onderzoek in beslag. Agenten troffen de in werking zijnde hennepkwekerij aan in een hal. De kwekerij bestond uit ongeveer 400 planten. De aangetroffen hennep en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

 

Forensische Opsporing is samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) begonnen met de ontmanteling van het synthetisch drugslaboratorium; dit gaat gezien de omvang vermoedelijk nog enkele dagen duren. Het gaat om grote hoeveelheden materiaal en grondstoffen die worden veiliggesteld en vernietigd. De teamleider van het onderzoek noemt het aangetroffen lab "uitzonderlijk groot".

 

Het rechercheonderzoek is al enige tijd gaande. Aanleiding voor het onderzoek was binnengekomen informatie.

Lang oliespoor na aanrijding op de J.F. Kennedylaan

Gemaakt: Dinsdag, 11 april 2017 22:16

DOETINCHEM - Op de J.F. Kennedylaan is dinsdagavond een personenauto tegen de middenberm gereden, hierdoor raakte de auto zodanig beschadigd dat deze olie lekte.

 

De personenauto reed vervolgens door, en is naar de rondweg gereden. Op meerdere plekken ligt er een oliespoor. Politie en brandweer zijn bezig het oliespoor te verwijderen.

Gewonde bij kop-staart botsing op de A18

Gemaakt: Woensdag, 12 april 2017 17:05

DOETINCHEM / VARSSEVELD – Woensdagmiddag omstreeks 15:45 uur moesten de hulpdiensten naar een kop-staartbotsing tussen een bestelbus en een vrachtwagen op de A18 tussen Doetinchem en Varsseveld. Eén van de bestuurders zou gewond zijn geraakt.

 

Het is onbekend hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren. Beide wagens zijn afgesleept.

Politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen

Gemaakt: Woensdag, 12 april 2017 21:20

DOETINCHEM - De politie wilt u waarschuwen voor Ierse klusjesmannen. De zogeheten 'Irish travellers' zijn de afgelopen tijd diverse keren in de omgeving gesignaleerd.

 

Het 'werk' van deze mannen bestaat veelal uit klusjes aan huis, waarbij men vaak veel te veel betaalt voor slecht geleverd werk. Op vaak intimiderende wijze weten de klusjesmannen veel geld los te krijgen. Deze klusjesmannen hebben het vaak voorzien op ouderen, die goed van vertrouwen zijn. Praat met ouderen in je omgeving om hen voor dit soort praktijken te waarschuwen.

Dringend advies: ga niet met mensen in zee die ongevraagd aan de deur komen om werkzaamheden aan of rondom uw woning uit te voeren!

 

De politie vraagt u goed op te letten en verdachte situaties te melden via 0900-8844. Denk hierbij aan voertuigen en busjes met een buitenlands kenteken.

Ongeval op bouwplaats aan de Berlagelaan

Gemaakt: Donderdag, 13 april 2017 18:06

DOETINCHEM - Op een bouwplaats aan de Berlagelaan in Doetinchem heeft zich donderdagmiddag een incident voorgedaan. Een man was gestruikeld waarbij hij een epileptische aanval kreeg.

 

Hierbij werd ook een trauma helikopter opgeroepen, maar die hoefde niet te landen. Het slachtoffer moest ter controle mee naar het ziekenhuis.

Brand op zolder van woning de Groot van Embdenstraat

Gemaakt: Donderdag, 13 april 2017 23:01

DOETINCHEM - Donderdagavond omstreeks 21:55 uur werd er een woningbrand gemeld aan de de Groot van Embdenstraat in Doetinchem. Het zou gaan om een brand op de zolderverdieping.

 

De brand was niet uitslaand. De bewoners hebben het pand op tijd weten te verlaten. De brandweer was met een hoogwerker en tankautospuit aanwezig en heeft de woning betreden. Het betrof een klein brandje op de zolder verdieping.

 

Wat er heeft gebrand is niet bekend, net zo min als de toedracht. De bewoners werden voor de zekerheid even door het aanwezige ambulance personeel nagekeken.

Politiehelikopter boven Doetinchem na plofkraak geldautomaat Haareweg

Gemaakt: Maandag, 17 april 2017 05:58

DOETINCHEM – De politie is op zoek naar getuigen van een plofkraak in Doetinchem aan de Haareweg. Dit gebeurde in de (paas)nacht van zondag op maandag 17 april rond 4.10 uur. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de dader(s).

 

Die nacht kreeg de politie een melding dat er een geldautomaat aan de Haareweg was opgeblazen. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft ter plekke onderzoek gedaan naar mogelijk achter­gebleven explosieven. Er is een kleine hoeveelheid explosief materiaal aangetroffen. Dit wordt naar een andere plek overgebracht om tot ontploffing te worden gebracht. De politie onderzoekt nog of er iets buit is gemaakt bij de plofkraak.

 

Zes woningen ontruimd
Uit voorzorg voor mogelijk explosiegevaar zijn er in de omgeving van de geldautomaat zes woningen ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht en kunnen vermoedelijk vandaag weer terug naar hun woning. De woningen zijn niet beschadigd.

 

Getuigen gezocht
De politie heeft nog geen zicht op de dader of daders van de plofkraak. Bij de zoektocht naar de dader(s) is vannacht ook een politiehelikopter ingezet. Een getuige heeft rond het tijdstip van de plofkraak een scooter zien wegrijden. Mogelijk was deze betrokken bij het incident. Hebt u deze scooter ook gezien of hebt u in de omgeving van de Haareweg die nacht iets gezien of gehoord dat mogelijk in verband kan worden gebracht met deze plofkraak, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Schade bij aanrijding op de kruising de Nijverheidsweg / Gildenstraat

Gemaakt: Maandag, 17 april 2017 16:08

DOETINCHEM - Maandagmiddag omstreeks 15.10 uur vond er op de kruising de Nijverheidsweg / Gildenstraat in Doetinchem een botsing plaats tussen twee auto's. Gelukkig raakte bij de aanrijding niemand gewond.

 

Het papierwerk kon met behulp van de politie ter plaatse geregeld worden.

Vader en zoontje gewond bij aanrijding op de Europaweg

Gemaakt: Donderdag, 20 april 2017 18:38

DOETINCHEM - Bij het ongeval op de Europaweg in Doetinchem zijn donderdagmiddag vier auto's zwaar beschadigd geraakt. Twee inzittenden (een vader en zijn zoontje) zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Voor de vier voertuigen is een berger ter plaatse. Het verkeer heeft enige hinder ondervonden vanwege de avondspits en de drukte op de betreffende kruising.

Drie mannen aangehouden voor bezit vuurwapen en munitie

Gemaakt: Vrijdag, 21 april 2017 17:38

DOETINCHEM - Een 24-jarige man uit Doetinchem en een 22- en 24-jarige man uit Didam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 21 april aangehouden. Ze worden verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

 

Agenten zagen rond 01.45 uur in een bosperceel aan de Rekhemseweg een personenauto met daarbij drie personen staan. Gezien het tijdstip en de locatie spraken de agenten de mannen aan en met hun goedvinden controleerden ze de auto.

 

In de auto werd een leeg wapenfoedraal een tas met munitie aangetroffen. Na verdere controle bleek dat onder de auto een vuurwapen lag. Hierop werden de drie mannen aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.