Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:28:40 P Oefening Rookmelder Senefelder Misset Brandweeringang Oms 05202 Mercuriusstraat... Prio Eenheid | Brandweer Doetinchem (Kazerneploeg)
donderdag 29 juni 2017

Archief

Tijdelijke afsluiting Koksgoedweg in Wehl

Gemaakt: Maandag, 30 januari 2017 18:05

WEHL - Vanaf maandag 30 januari zal de Koksgoedweg in Wehl afgesloten zijn tussen de Doetinchemseweg en de Kieflandseweg.

 

De afsluiting duurt tot vrijdag 10 februari. De omleidingsroute is de Ripperbansveen – Veenweg – Kleefse Allee.

 

Daarna is de Koksgoedweg tijdelijk begaanbaar over puinverharding. In maart zal er asfalt gedraaid worden over de puinverharding. Wij houden u op de hoogte over de vervolgwerkzaamheden.

Duo lijkt weer toe te slaan, nu in Twello

Gemaakt: Maandag, 30 januari 2017 18:11

TWELLO - Afgelopen vrijdag is een 77-jarige vrouw uit Twello gedupeerd door een man en een vrouw die haar via een babbeltruc haar bankpas en pincode ontfutselden. Met haar pas is vlak daarna door de daders 1250 euro gepind. Op twee andere adressen in Twello heeft vermoedelijk hetzelfde duo het vrijdagochtend ook bij andere bejaarden geprobeerd, maar hier waren ze gelukkig niet succesvol en bleef het bij een poging.

 

De politie denkt dat het mogelijk om hetzelfde duo gaat dat tussen augustus en oktober vorig jaar zes keer toesloeg bij bejaarden in de Achterhoek en de IJsselstreek (Dinxperlo, Terwolde, Lochem, 2x Lichtenvoorde en Doetinchem). Toen, en ook afgelopen vrijdag in Twello, werd steeds een soortgelijke truc gebruikt.

 

De man en vrouw bellen aan bij een bejaard slachtoffer en zeggen dat zij van de thuiszorg, buurtzorg, gemeente of belasting zijn. Ze claimen adviseurs te zijn op het gebied van zorg en aanpassingen in bejaardenwoningen. De verdachten komen betrouwbaar over en weten hun slachtoffers te overtuigen dat zij voor het verder in gang zetten van een aanvraag hun bankpas in een soort pinapparaatje moeten steken en hun pincode moeten intoetsen.

 

De vrouw gaat vervolgens met het slachtoffer de woning rond om de inventariseren wat er allemaal voor voorzieningen in het huis zitten. De man blijft alleen achter en neemt ondertussen de bankpas weg. Meteen daarna vertrekt het duo, en pint men geld met de gestolen pas. Er is door dit duo vorig jaar ook meerdere keren gepind in Duitsland.

 

Signalement
De signalementen die slachtoffers opgeven bij de politie komen op diverse punten overeen. Het zou gaan om een vrij lange blanke man (ca. 1.80) met een mager, slungelachtig postuur, die tussen de 25 en 40 jaar oud wordt geschat. Hij spreekt accentloos Nederlands en heeft kort, mogelijk donkerblond haar.

De vrouw is duidelijk een stuk kleiner (ca. 1.60) en vermoedelijk ouder. Zij wordt tussen de 40 en 50 jaar oud geschat. Ze heeft een stevig, gezet postuur en kort, donker haar. Ook zij spreekt accentloos Nederlands en is blank of mogelijk licht getint.

 

Waarschuwing en tips!
De politie is druk bezig om te onderzoeken wie deze verdachten zijn. Herkent u het signalement of denkt u deze mensen ook gezien of aan de deur gehad te hebben? Neem dan zsm contact op met de politie via 0900-8844.

 

Waarschuw ondertussen uw (schoon)ouders voor dit soort laffe praktijken en druk oudere familieleden op het hart om nooit en te nimmer aan de deur of in huis verleid te worden een betaling te doen met de bankpas en pincode. Ook is het belangrijk om nooit en te nimmer vreemden alleen te laten in de woning.

Politie stopt met het uitschrijven van bekeuringen

Gemaakt: Dinsdag, 31 januari 2017 20:55

NEDERLAND - De titel van dit bericht klinkt misschien als muziek in de oren. Toch moeten we je helaas teleurstellen, het is maar deels waar. Want de bekeuring blijft, alleen wordt steeds minder vaak een papieren bon uitgedeeld.

 

Hoewel de 'bon' het minst geliefde gele papiertje van Nederland was, wordt die kennelijk toch gemist. Geregeld wordt aan agenten op straat gevraagd waarom er geen afschrift van de bekeuring wordt gegeven. Omdat ook het uitschrijven van bekeuringen nu eenmaal bij het werk hoort, legt de politie je dit graag uit.

 

Sinds twee jaar hebben de meeste agenten op straat een smartphone met speciale politie app's tot hun beschikking. Met de smartphone kunnen zij onder meer kentekens, rijbewijzen en persoonsgegevens natrekken. Zo krijgen de agenten meteen een signaal wanneer iemand nog gezocht wordt of bijvoorbeeld in een onverzekerde of gestolen auto rondrijdt.

Politie gaat jaar lang experimenteren met stroomstootwapen

Gemaakt: Woensdag, 01 februari 2017 07:14

NEDERLAND - De politie in Amersfoort, Rotterdam en Zwolle start in februari 2017 een proef met stroomstootwapens. Het gaat om het model Taser X2, een dubbelschots stroomstootwapen dat ook in gebruik is bij de Arrestatieteams in ons land.

 

Het wapen kan worden gebruikt als een verdachte op enkele meters afstand staat. De Taser X2 vuurt twee pijltjes af die met een geïsoleerde stroomdraad met het wapen verbonden blijven. De pijltjes zijn zo ontworpen dat ze blijven vastzitten in de huid en/of kleding.

 

Niet onomstreden
Sinds 2006 wordt in de Nederlandse politiek al gesproken over de inzet van dit wapen dat een niet geheel onomstreden verleden heeft. In Noord-Amerika waren tot augustus 2008 circa 300 mensen door dit wapen om het leven gekomen.

Auto met Porsche op aanhanger rijdt boom uit de grond

Gemaakt: Donderdag, 02 februari 2017 19:56

WEHL - Op de Grotestraat in Wehl vond donderdagavond 2 februari 2017 een eenzijdige aanrijding plaats.

 

Een automobilist reed met zijn auto met daarachter een auto-ambulance weg van huis, hij gaf iets te veel gas en reed een boom uit de grond. Op de auto-ambulance stond een klassieke Porsche.

 

De man is licht gewond geraakt en wordt verdacht van het gebruik van alcohol aangehouden. De auto is total loss, de eventuele schade aan de Porsche wordt later bekeken.

Fietser aangereden op rotonde

Gemaakt: Vrijdag, 03 februari 2017 16:16

DOETINCHEM - Vrijdagmiddag omstreeks 13:30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser op de rotonde aan de Bedrijvenweg in Doetinchem.

 

De automobilist gaf geen voorrang aan de fietser waardoor er een aanrijding plaats vond. De fietser raakte licht gewond en is nagekeken in de ambulance en daarna thuis gebracht.

Grote ravage op A18 na ernstig ongeval

Gemaakt: Vrijdag, 03 februari 2017 19:07

DOETINCHEM - Bij een ongeluk op de A18 zijn deze vrijdag aan het begin van de avond meerdere voertuigen op elkaar gebotst. De VerkeersInformatieDienst (VID) spreekt van een 'fors ongeluk'. Het gaat om een aanrijding tussen meerdere voertuigen.

 

Er waren in totaal 3 voertuigen direct bij betrokken. Er zijn uiteindelijk 2 personen met ambulances naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem en het Rijnstateziekenhuis in Arnhem gebracht. Ook een traumahelikopter was uitgerukt naar de plek van het ongeval. Een tweede traumahelikopter werd even later afgemeld. Bij het ongeval was een auto met volgeladen aanhanger betrokken dat voor een ravage op de weg heeft gezorgd. 

 

 

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie heeft onderzoek uitgevoerd. Al het vastgelopen verkeer is met behulp van Rijkswaterstaat teruggeleid naar de N18 (Twenteroute). De A18 richting Doetinchem heeft enkele uren dicht gezeten. De snelweg is inmiddels weer vrijgegeven. 

 

Onbekende getuigen die de aanleiding van het ongeval hebben gezien kunnen zich melden via 0900-8844 politie Doetinchem.

Politie waarschuwt voor skimmende collectanten

Gemaakt: Zaterdag, 04 februari 2017 19:33

De politie waarschuwt voor collectanten die met een pinautomaat aan de deur komen. Er zijn de afgelopen tijd diverse meldingen binnengekomen van mogelijk dubieuze collectes.

 

Volgens de politie komen ze aan de deur bij met name oudere mensen. Er wordt gezegd dat er alleen met de pin kan worden gedoneerd omdat men liever niet meer met geld over straat loopt. Als iemand dan pint, wordt de pinpas vliegensvlug verwisseld en wordt de pincode afgekeken of onthouden op het zogenaamde pinapparaat. Daarna proberen de nepcollectanten zo snel mogelijk te pinnen bij een geldautomaat in de buurt.

 

Sommige goede doelen testen wel al met mobiele pinautomaten, maar de politie waarschuwt dat mensen hier nu nog extra alert op moeten zijn.

 

Volgens Betaalvereniging Nederland is het zaak dat mensen hun pinpas nooit uit handen geven. "Vraag de collectant maar of hij het pinapparaat aan jou geeft, zodat je je pinpas altijd zelf vasthoudt", zegt een woordvoerder. Hij kan niet zeggen hoe vaak oplichters mensen via deze wisseltruc van hun pinpas ontdoen, wel dat het relatief makkelijk is. "Je hoeft alleen maar valse pinpassen van de vier grootste banken te hebben en dan kom je al een heel eind."

Wielrenner gewond bij aanrijding op de Plattenburgstraat

Gemaakt: Zondag, 05 februari 2017 16:19

DOETINCHEM - Zondagmorgen omstreeks 10:40 uur vond er een aanrijding plaats op de Slotlaan/Plattenburgstraat in Doetinchem.

 

Een automobilist wilde de Plattenburgstraat oprijden waarbij hij een man op een racefiets over het hoofd zag, daarbij ontstond een aanrijding.

 

Door de aanrijding viel de man met zijn hoofd op het asfalt, en liep hierbij een hoofdwond op. De man is naar het Slingerland ziekenhuis in Doetinchem gebracht.

Overleden persoon aangetroffen langs spoor aan de Winniepegstraat

Gemaakt: Dinsdag, 07 februari 2017 16:10

DOETINCHEM - In de ochtend van dinsdag 7 februari is kort na 8.00 uur naast het spoor aan de Winnipegstraat in Doetinchem een stoffelijk overschot van een man aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak, mogelijk is sprake van een aanrijding met een trein.

 

Het reinverkeer tussen Doetinchem en Wehl is tijdelijk opgeschort geweest.

Politie waarschuwt voor meerdere webshops

Gemaakt: Dinsdag, 07 februari 2017 20:57

NEDERLAND - De politie waarschuwt weer voor een aantal webwinkels. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan de politie zeggen dat het malafide webshops betreft. Pas dus op!

 

Het gaat om webshops die te lage prijzen hanteren voor hun goederen. Daarnaast worden geen bedrijfsgegevens vermeld op de website. Ook zijn de pagina's vertaald vanuit Google Translate. Vaak beweren ze in bezit te zijn van het keurmerk van thuiswinkel.org, wat niet het geval is. Op basis van deze gegevens kan de politie met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat het om valse webshops gaat.

 

De webshops
Het zou om de volgende webshops gaan:

  • www.triasvmbotechniek.nl
  • www.innerlijkegroei-en-verbinding.nl
  • www.bosborduurservice.nl
  • www.centrumzevenster.nl
  • www.zomaargroningen.nl
  • www.melissascharroo.nl
  • www.steenenmeer.nl
  • www.vennebosstud.nl

Kop-staart aanrijding bij verkeerslichten Europaweg

Gemaakt: Woensdag, 08 februari 2017 22:15

DOETINCHEM - Woensdagavond omstreeks 21:55 vond er een ongeval plaats op de Europaweg in Doetinchem, er zou sprake zijn van een lichte beknelling.

 

Het gaat om een kop-staart aanrijding bij de verkeerslichten. Een automobilist heeft te laat opgemerkt dat zijn voorganger stil stond en is er op geklapt.

 

De bestuurder van de achterste auto raakte gewond en is met hulp van de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Hij is door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 

Beide voertuigen zijn door een berger afgesleept.

Brandweer voert meting uit bij cafetaria de Smulhoek

Gemaakt: Donderdag, 09 februari 2017 16:23

ZELHEM - Donderdagmiddag omstreeks 13:34 uur, is de brandweer opgeroepen voor een aardgas meting aan de Ruurloseweg in Zelhem.

 

Er zou een gaslekkage zijn bij cafetaria de Smulhoek. De brandweer heeft metingen verricht en Liander gaat het lek dichten.

 

Het cafetaria is niet ontruimd en hoefde niet gesloten te worden.

Alle urgent vermiste kinderen binnen 24 uur gevonden

Gemaakt: Donderdag, 09 februari 2017 18:32

NEDERLAND - In het laatste kwartaal van 2016 verspreidde AMBER Alert 3 urgente vermissingen. Alle kinderen werden binnen 24 uur gevonden. Er werd geen AMBER Alert uitgestuurd.

 

In november raakte een 13-jarig meisje vermist. Om het kind te vinden, werden delen van het AMBER Alert-systeem ingezet. Dit gebeurde ook in december voor een 17-jarige vermiste jongen en een 14-jarig vermist meisje. De drie kinderen werden al na 24 uur gezond en wel teruggevonden.

 

AMBER Alerts en urgente kindervermissingen
Enkele keren per jaar vreest de politie voor het leven van een vermist of ontvoerd kind. Voor deze gevallen wordt een landelijk AMBER Alert verstuurd. Het hele AMBER Alert systeem wordt dan ingezet. Delen van het systeem kunnen ook gericht worden gebruikt voor urgente kindervermissingen. Kindervermissingen die net buiten de criteria voor publicatie via AMBER Alert Nederland vallen, plaatst de politie op haar eigen website.

 

Kom ook in actie
Het AMBER Alert systeem omvat naast SMS en email, ook o.a. snelwegborden, reclameschermen en in-app meldingen. Buienradar, 9292 en Shell haakten hier recent aan. Wilt uw organisatie ook een bijdrage leveren aan AMBER Alert Nederland? Meldt u hier aan: https://www.amberalert.nl/zoek-mee/

Scooterrijder gewond bij aanrijding op de Rekhemseweg

Gemaakt: Zaterdag, 11 februari 2017 16:54

DOETINCHEM - Een scooterrijder en een personenauto zijn zaterdag omstreeks 15:00 uur met elkaar in botsing gekomen op de Rekhemseweg in Doetinchem.

De scooterrijder is hierbij ernstig gewond geraakt en is door ambulance personeel gestabiliseerd en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de scooter als auto hebben flinke schade opgelopen.

 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend, politie heeft de automobilist mee genomen naar het bureau en doet onderzoek naar het ongeval.

 

Bij het ongeval is er benzine uit de scooter gaan lekken en op het wegdek terecht gekomen,  de brandweer is opgeroepen om het asfalt te reinigen. de weg is tijdelijk afgesloten geweest.

Politie gaat strijd aan met babbeltrucs

Gemaakt: Maandag, 13 februari 2017 18:19

NEDERLAND - De politie wil het aantal slachtoffers van babbeltrucs terugbrengen. Daarom starten we vandaag, maandag 13 februari, met de campagne 'Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen'.

 

Alles draait om die voordeur:
Ken je de mensen niet aan de deur?
Verwacht je niemand?
Komen ze op een onverwacht tijdstip?
Willen ze naar binnen met een apart verhaal?
Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

 

Reden tot actie
​Met de campagne willen we ouderen en hun omgeving wijzen op de kwetsbare positie van ouderen en ze leren voorkomen slachtoffer te worden. Bij babbeltrucs zijn in de meeste gevallen ouderen het doelwit. Het vertrouwen van de slachtoffers wordt geschaad en dat heeft veel impact. Als er geweld wordt gebruikt en de babbeltruc bijvoorbeeld uitmondt in een woningoverval, zijn de psychologische effecten nog groter. Vaak komt er ook schaamte bij kijken. Dat maakt dat niet alle slachtoffers aangifte durven te doen. Reden genoeg om in actie te komen.

 

Ook voor de omgeving
Het is van groot belang dat we ouderen voorlichten zodat zij kunnen doen wat binnen hun mogelijkheid ligt om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc. De campagne is erop gericht ze daarbij te helpen. Daarnaast richt de campagne zich op mensen in de naaste omgeving van senioren. Het is ook aan buren, kinderen, of verzorgers om ouderen te helpen weerbaarder te maken tegen babbeltrucs.

 

Van flyer tot omroep Max
Alle social media kanalen van de politie Rotterdam worden ingezet om het onderwerp babbeltrucs te belichten. Er zijn informatiepakketten ontwikkeld, die worden uitgedeeld door wijkagenten. Ook met folders en posters wordt aandacht getrokken en zowel op televisie als in kranten en tijdschriften komt preventie van babbeltrucs aan bod. Zoals vandaag live bij Tijd voor Max om 17.10 uur NPO 1. Kijk het terug via uitzending gemist.

Fietsers botsen op het fietspad aan de Doetinchemseweg

Gemaakt: Donderdag, 16 februari 2017 16:05

WESTENDORP - Twee fietsers zijn donderdag omstreeks 15:00 uur met elkaar in botsing gekomen op het fietspad aan de Doetinchemseweg in Westendorp. Een oudere man en een meisje kwamen door nog onbekende reden met elkaar in aanraking.


De oudere man is door het ambulance personeel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide personen kwamen met de schrik vrij.

Minder meldingen brandweer in 2016

Gemaakt: Vrijdag, 17 februari 2017 07:57

Bij de meldkamers van de brandweer kwamen in 2016 bijna 222 duizend meldingen binnen van incidenten. Dat zijn er 12 duizend minder dan een jaar eerder. In 55 procent van de gevallen ging het om brand, de overige meldingen waren verzoeken om hulp. Zowel het aantal meldingen voor hulp (-10 procent) als het aantal voor brand (-1 procent) daalde vorig jaar ten opzichte van 2015. Dit meldt CBS op basis van nieuwe cijfers.

 

Van de 222 duizend meldingen van incidenten die in 2016 bij de meldkamers van de brandweer binnenkwamen leidden 141 duizend tot het daadwerkelijk alarmeren van de brandweer, een goede 10 duizend alarmeringen minder dan het daar jaar daarvoor. Ruim één derde van de meldingen werden door de meldkamer zelf afgehandeld. Dat is ongeveer evenveel als voorgaande jaren. De alarmeringen leidden in 93 procent van de gevallen tot het daadwerkelijk uitrijden van de brandweer die in 82 procent van de keren ook daadwerkelijk ter plaatse kwam.

 

Minder storm, minder hulpverleningen
Het aantal verzoeken om hulp daalde in 2016 naar bijna 98 duizend meldingen. Dat was 11 duizend minder dan een jaar eerder. De voornaamste reden was rustiger weer. Zorgde de zomerstorm van 25 juli 2015 nog voor een piek in het aantal verzoeken om hulp, de hevigste storm van 2016, in november, was minder zwaar en leidde daardoor tot minder meldingen bij de brandweer. Wel zorgden zeer zware regen en hagelbuien eind juni 2016 voor veel overlast in het zuidoosten van Nederland en daardoor voor meer meldingen in het tweede kwartaal.

Van de binnengekomen hulpverleningsmeldingen werd 37 procent afgehandeld door de meldkamer zelf. Bij merendeel (63 procent) van de meldingen werden brandweerkorpsen gealarmeerd. In bijna 55 duizend gevallen kwamen zij daadwerkelijk voor hulp ter plaatse.

 

Minder brandmeldingen door brandmeldinstallaties
Telefonisten van brandweermeldkamers kregen 124 duizend meldingen van brand in 2016. Dit betrof 79 duizend meldingen vanuit brandmeldinstallaties en 45 duizend telefonische meldingen. Het aantal meldingen van brand daalde met ruim 1,1 duizend ten opzicht van 2015. Voor het tweede jaar op rij waren er vooral minder meldingen vanuit brandmeldinstallaties. Omdat meldkamers een deel van deze automatische meldingen zelf afhandelde, leidde dit uiteindelijk tot 41 duizend alarmeringen bij de brandweer. Van deze alarmeringen was het in bijna vier op de tien gevallen niet nodig om ter plaatse op het incidentadres te komen.

 

Meer telefonische meldingen van brand
Het aantal telefonische meldingen van brand was in 2016 licht gestegen ten opzichte van een jaar eerder naar iets meer dan 45 duizend. Dat is voor het eerst sinds drie jaar. In 2014 en 2015 daalde het aantal telefonische meldingen nog. De toename leidde echter tot amper meer alarmeringen voor de brandweer omdat de meldkamer zelf veel van de extra meldingen kon afhandelen. Bij telefonische meldingen kwam de brandweer in meer dan 90 procent van de alarmeringen ter plaatse.

 

Reponstijd bijna gelijk aan vorig jaar
De gemiddelde responstijd bij brand is in 2016 met 6 seconden toegenomen. De responstijd is de tijd vanaf het moment van de aanname door de brandweercentralist en het ter plaatse verschijnen van de brandweer op het adres van het incident. Gemiddeld deed de brandweer in 2016 er 7,5 minuten over om bij het incidentadres te komen. De gemiddelde tijd tussen de aanname door de brandweercentralist en het alarmeren van de brandweer nam met 6 seconden toe. De gemiddelde uitruktijd en rijtijd zijn gelijk gebleven.

 

Om het aantal loze meldingen terug te dringen, investeerden meldkamers meer tijd in de verificatie van de melding alvorens de brandweer te alarmeren.

Gaslekkage in kelder van woning aan de Plantsoensingel Zuid

Gemaakt: Vrijdag, 17 februari 2017 16:58

's HEERENBERG - Vrijdag omstreeks 13:00 uur is de brandweer opgeroepen voor een gaslek aan de Plantsoensingel Zuid in 's-Heerenberg.

 

Bij aankomst bleek het te gaan om een twee onder een kap woning. De brandweer is meteen begonnen met metingen en daaruit bleek dat een hoge concentratie gas werd gemeten vanuit de kelder van de woning.

 

Liander is ter plaatsen en is bezig met graaf werkzaamheden voor de woning om de leidingen te bereiken en zover te dichten.

 

Hoe de lekkage is ontstaan is niet bekend.

Duo opgepakt op verdenking van drugshandel

Gemaakt: Zaterdag, 18 februari 2017 17:06

DOETINCHEM - Vrijdagmiddag zijn twee verdachten gearresteerd op verdenking van het verhandelen van drugs. Het duo wisselde geld en drugs uit bij het station. De verdachten zijn 24- en 29-jaar oud en afkomstig uit de gemeente Doetinchem.

 

Rond 14.30 uur zagen agenten beide mannen op het Stationsplein, waar beiden na de transactie in de trein stapten. In Didam is het duo gearresteerd en werd de vermoedelijke harddrugs bij hen aangetroffen. Die is in beslaggenomen evenals (handels)geld en enkele telefoons die de verdachten bij zich hadden. Een van de verdachten had een OV-chipkaart bij zich op naam van een vrouw. Onderzocht wordt nu of de kaart gestolen is.

Politiehelikopter boven Gaanderen op zoek naar man met geweer

Gemaakt: Zaterdag, 18 februari 2017 20:17

GAANDEREN – Rondom de Kerkstraat is zaterdagmiddag enige tijd verhoogde activiteit van de politie geweest, nadat er een melding was binnengekomen over een man met een geweer.

 

De meldkamer van de politie kreeg even na 17.00 uur een verontrustend telefoontje. Er zou een man zijn gezien die ter hoogte van het kerkhof stond en een geweer bij zich had.

 

Vanwege de ernst van de melding gingen meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter ter plaatse. Boven Gaanderen en het buitengebied hing vervolgens lange tijd een politiehelikopter. De persoon werd niet aangetroffen en rond 18.00 uur werd de politie-actie beëindigd.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Achterhoek West, via telefoonnummer 0900-8844.

Brandweer bevrijdt mensen uit lift aan de Ruimzichtlaan

Gemaakt: Zondag, 19 februari 2017 16:23

DOETINCHEM - Zondagmiddag om 12:50 uur is de brandweer opgeroepen voor een liftopsluiting aan de Ruimzichtlaan in Doetinchem.

 

De brandweer heeft een aantal personen bevrijd met een lift sleutel, iedereen bleef ongedeerd.

Vrouw (60) beroofd bij pinautomaat aan de Hamburgerstraat

Gemaakt: Maandag, 20 februari 2017 16:58

DOETINCHEM - De politie zoekt getuigen van een beroving die vrijdag 17 februari plaatsvond bij een pinautomaat aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Een onbekende man probeerde daar het net gepinde geld uit handen te trekken van een 60-jarige vrouw uit Doetinchem.

 

De poging beroving vond rond 14.00 uur plaats vrijdag. De 60-jarige vrouw had net gepind bij de ING bank en draaide zich met de biljetten nog in haar hand om, toen ze ineens oog in oog stond met een blanke man die het geld uit haar handen probeerde te trekken. Dat lukte niet helemaal want de vrouw hield haar geld stevig vast. De man is met een klein deel van het geld weg gerend. Hij rende via de Hooge Molenstraat -het steegje naast de pinautomaat- richting het station.

 

Signalement
De dader is een blanke man met vermoedelijk heel kort, blond haar. De vrouw schatte hem ongeveer 20 jaar oud en 1.75m lang. Hij droeg een blauwe, korte jas met capuchon en een spijkerbroek.

 

Tips?
Heeft u de dader wellicht gezien vrijdagmiddag en nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Aanhouding na huiselijk geweld

Gemaakt: Dinsdag, 21 februari 2017 22:02

DOETINCHEM - Dinsdagavond omstreeks 20:00 uur heeft de politie een man aangehouden in Doetinchem, aanleiding hiervoor was een melding van huiselijk geweld aan de Borneostraat.

 

Omwonenden meldden dat het de hele dag al onrustig is in de betreffende woning, vanavond escaleerde dit. De verdachte is na een ruzie op de vlucht geslagen en elders in de wijk door agenten aangehouden. Het adres waar de ruzie plaatsvond is bekent bij politie en justitie, het wordt in verband gebracht met handel in verdovende middelen. Of er iemand gewond
is geraakt of wat zich precies heeft afgespeeld is niet bekend, de politie heeft het in behandeling.

Morgen wordt storm verwacht, wanneer bel je 112?

Gemaakt: Woensdag, 22 februari 2017 16:36

NEDERLAND - Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

 

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, neem dan contact op met je gemeente.

 

Reis stormvrij met aanhanger of lege vrachtwagen

Het is niet verstandig om donderdagmiddag- en avond met aanhanger of lege vrachtwagencombinatie de weg op te gaan. Daarvoor waarschuwt de VID. Met de westerstorm die over het land raast is het risico op omwaaien te groot. De windstoten kunnen tot diep landinwaarts de 100km/uur overschrijden.

 

Beter is het om de ergste wind te omzeilen. Dat betekent met aanhanger/lege vrachtwagencombinatie in de ochtenduren reizen of juist pas laat in de avond. De timing van de storm is beroerd. Het hoogtepunt van de storm valt in de namiddag en de eerste helft van de avond, juist het tijdstip waarop er veel verkeer onderweg is. Het risico voor vrachtwagens en aanhangers is vooral groot op noord-zuidverbindingen, zoals de A6, A16, A27 en A50. Op deze wegen staat de wind haaks, waardoor de vlagen vat weten te krijgen op (lege) aanhangers. De situatie doet denken aan de lentestorm van twee jaar geleden, toen alleen al op het hoofdwegennet uiteindelijk 23 vrachtwagens/aanhangers kantelden.

 

Bomen en verkeersborden

De VID verwacht minder problemen met bomen, omdat die momenteel nog niet in het blad staan en dus minder vatbaar zijn. Toch kan er her en der wel eentje op de snelweg terecht komen. Verder is het natuurlijk oppassen voor verkeersborden en andere objecten die loswaaien en op de weg terecht komen. Hier ontstaan bij elke storm verkeersproblemen door. We vragen automobilisten die donderdag de weg opgaan de actuele verkeersinformatie en de weerberichten te blijven volgen.

 

Minder treinen

De NS past de dienstregeling aan vanwege het verwachte stormachtige weer. In het hele land rijden er daardoor morgen minder treinen, zo laten de NS en ProRail weten.

Automobilist gewond bij botsing met boom op de J.F. Kennedylaan

Gemaakt: Woensdag, 22 februari 2017 18:23

DOETINCHEM - Een automobilist is woensdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een boom. Het ongeval gebeurde omstreeks 17:30 uur op de J.F. Kennedylaan in Doetinchem.

 

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeval is onbekend. De personenauto raakte zwaar beschadigd en is afgevoerd door een berger.

Brandweer verwijdert omgewaaide boom aan de Loordijk

Gemaakt: Donderdag, 23 februari 2017 16:47

DOETINCHEM - Donderdag omstreeks 14:50 uur is de brandweer opgeroepen voor een stormschade aan de Loordijk in Doetinchem.

 

Een boom is door de stevige wind omver geblazen en over de weg terecht gekomen.

 

De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en verwijderd van de weg. Tijdelijk was er geen doorgang voor verkeer.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing CO melders Elro RM335 en Smartwares RM336

Gemaakt: Donderdag, 23 februari 2017 17:16

NEDERLAND - Smartwares heeft geconstateerd dat de CO melders van het merk Elro RM335 en Smartwares RM336, welke op de markt zijn gebracht van 2014 tot en met 2016, niet voldoende werken.

 

Er bestaat de mogelijkheid dat deze CO melders niet tijdig alarm slaan bij dodelijke hoeveelheden koolmonoxide waardoor het gevaar dreigt van een koolmonoxidevergiftiging.

Boom waait over fietspad aan de Blokhuislaan

Gemaakt: Donderdag, 23 februari 2017 18:31

DOETINCHEM - Een storm trekt over Nederland. In Gelderland worden er windstoten van 80-90 km/uur gemeten. Inmiddels zijn er al tientallen meldingen van stormschade binnengekomen.

 

De brandweer van Doetinchem is donderdag om 18:04 uur uitgerukt naar de Blokhuislaan. Een boom kwam op het fietspad terecht en moest zo snel mogelijk verwijderd worden.

Boom valt op garage aan de Dichterseweg

Gemaakt: Donderdag, 23 februari 2017 21:58

DOETINCHEM - Een boom aan de Dichterseweg is donderdagavond omstreeks 19:50 uur door de harde wind omgewaaid en op een garage terechtgekomen.

 

De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie te bekijken. Omdat de situatie veilig is en vanwege de enorme drukte in verband met de storm heeft men besloten later terug te komen om de boom te verwijderen.